نکات آموزشی اولی طراحی سایت
مقدمه :
معمولا دو هدف اصلی ممکن است برای یادگیری طراحی سایت وجود داشته باشد:
اول استفاده ی شخصی به این معنا که ممکن است شما بخواهید برای خود یک سایت راه اندازی نمایید و یا برای شرکت یا شخص یا مجموعه ای که به آن وابسته هستید یک سایت را راه اندازی و مدیریت کنید.
دوم کسب درآمد از خود طراحی سایت به این معنا که بخواهید برای دیگر افراد به عنوان مشتری سایت طراحی کرده و از این راه کسب درآمد نمایید.
البته ممکن است اهداف دیگری نیز وجود داشته باشند اما عمده ی هدف افراد از تلاش برای یادگیری طراحی سایت یکی از مواردی است که در بالا به آن اشاره گردید.
اگر هدف شما شخصی باشد ممکن است بتوانید با صرف هزینه و وقت کمتر طراحی سایت را به دیگر شرکت هایی که با موضوع طراحی سایت فعالیت می کنند بسپارید.
اما در صورتی که تمایل دارید که خودتان سایت را طراحی نمایید و یا اگر قصد تبدیل شدن به یک طراح حرفه ای جهت کسب درآمد را دارید نکاتی وجود دارند که به آن بایست توجه داشته باشید.
نکات لازم برای ورود به دنیای طراحی وب سایت
داشتن استعداد و علاقه ی کافی به موضوع طراحی سایت
یادگیری طراحی سایت در ابتدا کمی دشوار است (مرحله ی یادگیری الفبای طراحی)
داشتن زمان کافی برای یادگیری مستمر.
اختصاص زمان کافی برای بروز نگه داشتن دانش طراحی و برنامه نویسی خود.
هر قدر با زبان انگلیسی آشنایی بیشتری داشته باشید کار راحتتری خواهید داشت.
*** مهمترین هزینه ای که برای تبدیل شدن به یک طراح وب می بایست پرداخت کنید زمان است.
یعنی باید وقت کافی اختصاص دهید. داشتن سیستم کامپیوتر قوی یا نرم افزارهای خاص اصلا اهمیت بسیار کمی دارد زیرا با یک سیستم معمولی که قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد نیز می توانید طراحی وب را شروع کنید.
مرحله اول یادگیری طراحی سایت
بعد از اینکه تشخیص دادید که نکات لازم اولیه را برای ورود به دنیای طراحی سایت دارید زمان آن فرا رسیده است که از یک جا شروع کنید.
اولین مرحله این است که زبان Html را یاد بگیرید که با جستجو در اینترنت مطالب زیادی در این باره خواهید یافت.
یک سایت بسیار خوب برای شروع یادگیری html با آخرین تکنولوژی روز دنیا سایت w3schools.com می باشد.
مراحل بعدی یادگیری
هنگامی که طراحی را شروع کنید و روی مرحله ی قبل مسلط شوید زمان آن می رسد که تصمیم بگیرید وارد چه شاخه ی فرعی از طراحی وبسایت شوید.
برای مثال ممکن است بخواهید برنامه نویس تحت وب شده و پس از یادگیری یکی از زبان های برنامه نویسی تحت وب مانند php یا asp شوید
یا ممکن است با یکی از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس اقدام به تحویل پروژه های خود کنید.
تاریخچه وب سایت چیست؟
در سال ۹۱ از قرن بیستم میلادی شخصی به نام ” تیم برنزلی ” با ابداع خود توانست اولین وب سایت را به نام خود ثبت نماید. ایشان را مخترع وب سایت می نامند . اما ایشان دو سال قبل در سال ۸۹ میلادی توانسته بود فایل html را به مرتبه و شکل ساخت یافته تری برساند.
گرچه فایل های html که یک فایل ترکیبی ست، که شامل چندین فایل دیگر در یک فایل می شود، در دهه ی ۶۰ قرن بیستم میلادی توسط دو محقق و استاد دانشگاه به جهانیان ارائه شده بود.
ولی ” تیم برنزلی” با تکمیل تحقیقات گذشته و ارائه یک صفحه بر روی بستر نت که همگان بتوانند آن را تماشا کنند، نام خود را به عنوان مخترع وب سایت ثبت نمود.
در زمان حال این وب سایت ها به سطح بالایی رسیده اند و در زندگی های روزمره ما تاثییر گذار نیز شده اند.
امروزه طراحی سایت یک شغل پر درآمد شده است؛ وب سایت ها نیز مکان مناسبی برای تجارت و تبلیغ های تجاری ایجاد کرده اند.
شرکت طراحی سایت مبنا که در طراحی سایت فعالیت دارد امروزه در ایران یکی از بهترین شرکت های طراح سایت در داخل کشور می باشد که آدرس وب سایت این شرکت : sitedesign-co.com که ما می توانیم از طریق این سایت و مقالات این شرکت اطلاعات خوبی در ضمینه نت و وب سایت بدست آوریم؛ همچنین نمونه کارهای طراحی سایت هایشان می توانند مدل خوبی برای ما برای کار در این زمینه باشند.
روش های طراحی سایت
در طراحی سایت از دو روش متفاوت برای طراحی سایت استفاده میشود که در زیر به طور مفصل هر یک را به طور جداگانه توضیح خواهیم داد…
۱- طراحی سایت به روش استاتیک:
در این مدل از طراحی سایت که به نسل اول طراحی سایت شهرت دارند پس از طراحی و برنامه نویسی وب سایت توسط برنامه نویس و یا شرکت طراحی سایت مدیریت سایت پس از تحویل گرفتن سایت دیگر قادر به ویرایش کردن آن نیست به دلیل آنکه هر تغییری هر چند کوچک نیازمند دانستن علم برنامه نویسی می باشد و در صورتی که مدیریت سایت به این علم آگاه نباشد باید برای تغییرات خود به برنامه نویس و یا شرکت طراحی سایت که سایت را برای او طراحی نموده اند مراجعه و درخواست تغییرات خود را داشته باشد.
از این روش دیگر برای سایت های امروزی استفاده نمیشود و علم طراحی سایت به طراحی سایت داینامیک روی آورده است، از روش طراحی سایت استاتیک تنها برای سایت هایی که تنها جنبه نمایشی دارند استفاده میشود.
۲- طراحی سایت به روش داینامیک:
در این نوع از طراحی سایت دست مدیریت سایت برای ایجاد تغییرات مد نظر خود بسیار باز است و خیلی کم به برنامه نویس برای ایجاد تغییرات نیاز پیدا میکند. یک نمونه کوچک از امکانات سایت داینامیک این است که مدیریت آن میتواند برای یک رویداد و یا اتفاق تازه نظر سنجی قرار داده و از مخاطبان سایت خود نظر سنجی نماید.
طراحی سایت به روش استاتیک چیست؟
در طراحی سایت در این روش که مربوط به نسل اول طراحی وب سایت می باشد، سایت ها به گونه ای طراحی شده اند که بعد از طراحی و نوشتن سایت، دیگر امکان تغییرات و ویرایش و بروز رسانی اطلاعات توسط مدیران سایت وجود ندارد؛ هر گونه تغییر نیاز به دانستن برنامه نویسی تحت نت می باشد و تغییرات باید توسط طراح سایت انجام شود.
این روش از طراحی امروزه دیگر رواج ندارد چون روش داینامیک کاملا نسبت به این روش برتری دارد و تنها در مورد هزینه ی کمتر طراحی سایت به روش استاتیک، در بعضی موارد که وب سایت فقط جنبه ی نمایشی دارد، از آن استفاده می شود.
طراحی سایت به روش داینامیک چیست؟
در طراحی سایت به روش داینامیک، قابلیت در اختیار ما قرار گرفته است که ما بعد از تحویل سایت از طراح سایت، می توانیم با این قابلیت که CMS نامیده میشود و در مبحث CMS که با کلیک در اینجا می توانید با آن آشنا شوید، تغییرات را در وب سایت خود انجام دهیم؛ یا آن را به روز رسانی نماییم و یا به محتوای آن اضافه نماییم.
در این روش برای مدیریت سایت دیگر نیازی به کد نویسی نمی باشد؛ برای کاربران و مدیران سایت می توان سطح دسترسی تعریف کرد؛ حتی مراجعه کنندگان و بازدید کنندگان نیز می توانند مطالب خود را در سایت ثبت نمایند و در اختیار و اشتراک با سایر کابران قرار دهند. مثلا نسبت به یک محصول نظر سنجی قرار دهیم و فیدبک و نظر استفاده کنندگان را از آنها جست و جو نماییم.
انواع وب سایت های استاتیک کدامند؟
در طراحی سایت به روش استاتیک دو نوع و روش وجود دارد :
روش اول نوشتن از طریق فایل های html می باشد. که طراح تمام قسمت ها و مراحل را به صورت کد از ابتدا تا انتها خواهد نوشت. زمان صرف شده برای این کد نویسی بسیار طولانی خواهد بود.
روش دوم روش فول فلش می باشد. در این روش که از اسم آن پیداست طراحی سایت توسط فلش انجام می شود و طراح سایت فایل های html را به صورت فایل های فلش ایجاد و بر روی بستر اینترنت قرار می دهد. مزیت این روش نسبت به قبلی گرافیکی تر بودن آن می باشد.
انواع وب سایت های داینامیک کدامند؟
همانند وب سایت های استاتیک، دسته دوم وب سایت ها نیز بر دو نوع می باشند. یک نوع آن وب سایت های فلش داینامیک می باشند، که همانند وب سایت های فول فلش، در طراحی خود از نرم افزار فلش استفاده میشود و که با توجه به گرافیکی بودن این وب سایت ها، باعث جلب نظر تماشاچی خواهند شد؛ اما باید این نکته را توجه داشته باشیم که موتور های جست و جو به راحتی نمی توانند محتوای فایل های فلش را بخوانند، در نتیجه نمی توانند به کاربران کمک نمایند که این وب سایت ها را جست و جو کنند، پس وب سایت های ما دارای بازدید کننده کمتر و رتبه ی پایین تری خواهند بود.
نوع دیگر طراحی سایت از نوع داینامیک، مبتنی بر برنامه نویسی می باشد؛ این وب سایت های که امروزه بیشترین طراحی سایت موفق به این روش بوده است، برای موتور های جست و جو خوانا تر بوده و موتور های جست و جو می توانند کمک وافری به ما در پیدا کردن کاربران خود داشته باشند.
می توان برای مثال برای سایت های فلش داینامیک در طراحی وب سایت برای یک آرتیست (بازیگر، ورزشکار، هنرمند و…) که فقط تنها متن جست و جو شده در وب سایت، نام ایشان می باشد، کاملا مناسب بوده زیرا برای این دسته از مراجعه کنندگان برای طراحی وب سایت ، طرحی گرافیکی از نکات ویژه برای آنها می باشد.
برای مثال سایت های مبتی بر برنامه نویسی میتوان به سایت های که محتوا برای آنها بسیار مهم می باشد اشاره کرد، که البته این محتوا بارها و بارها در موتور های جست و جو سرچ خواهد شد. مثل انواع وب سایت های آموزش، وب سایت های خبری، وب سایت های دانش نامه و… از جمله این وب سایت ها می باشند.
مزایا و معایب وب سایت های استاتیک چیست؟
در طراحی سایت به این روش فقط دو مزیت وجود دارد که نسبت به داینامیک برتری دارد که البته در مقابل مزیت های فراوان داینامیک، این مزیت ها برتری حساب نمیشود.
اول اینکه هزینه راه اندازی وب سایت با این روش بسیار اندک تر از روش داینامیک می باشد.
دوم اینکه چون صفحات و قالب کلی سایت با هم طراحی شده است، تغییر کلی در این سایت ها بسیار ساده تر از روش داینامیک می باشد؛ زیرا در آنجا صفحات به صورت جداگانه طراحی شده اند.
معایب این روش بسیار است. اول اینکه با توجه به هزینه کم طراحی سایت به این روش، هزینه پشتیبانی از آن بسیار بالاتر می باشد؛ ما در اینگونه وب سایت ها نمی توانیم تغییراتی ایجاد نماییم؛ همچنین نمی توانیم با کاربران ارتباط مستقیم بر قرار کنیم و کاربران نیز حق اضافه کردن مطالب به محتوای سایت را ندارد.
مزایا و معایب وب سایت های داینامیک چیست؟
اگر بخواهیم مزایای این نوع طراحی سایت را نسبت به وب سایت های استاتیک نام ببریم، باید به لیست گسترده ایی اشاره کنیم.
تعدادی از این مزایا را برای شما نام می بریم:
مهمترین مزیت وب سایت های داینامیک این می باشد که دیگر وب سایت توسط خود کاربران قابل تغییر و به روز رسانی می باشند.
می توانیم برای مدیریت وب سایت سطح دسترسی تعیین نماییم.
حتی بازدید کنندگان می توانند نظرت خود را ثبت و حتی محتوایی به وب سایت اضافه کنند.
هزینه پشتیبانی از آن بسیار پایین می باشد؛ اگر وب سایت شخصی باشد، خود ما می توانیم با آموزش اندکی در مبحث cms از آن پشتیبانی کنیم.
تنها عیب این نوع طراحی وب سایت نسبت به طراحی سایت از نوع استاتیک، تنها هزینه راه اندازی اولیه می باشد، که این هزینه ی اولیه ارزشمند تر از هزینه های ثانویه ایی می باشد که سایت های استاتیک برای ما خواهند داشت.
رتبه بندی وب سایت ها چگونه است؟
افراد در زندگی خود دائما در حال رقابت هستند تا به موفقیت دست یابند در طراحی سایت نیز رقابت بین سایت ها وجود دارد.
مهم ترین عامل برای رتبه بندی سایت ها موتور جستجو است که به سایت شما امیتاز می دهد ، برای گرفتن امتیاز از موتور های جستجو باید ترافیک خود را بالا ببرید ، سایت خود همیشه به روز نگه دارید ، در طراحی سایت خود محتوای قرار دهید که کاربران به خود جذب کند و …. می باشد که با رعایت آن ها در طراحی سایت امتیاز بالایی از موتور جستجو خواهید گرفت.
کابران شما اگر از طریق لینک ها و کلمات کلیدی سایت شما وارد سایت شما بشوند باعث می شود که این کلمات در موتور جستجو در رتبه بالایی قرار بگیرد.
شرکت طراحی سایت طرح و پردازش مبنا در جستجوی گوگل به کلمه کلیدی طراحی سایت در رتبه بالایی قرار دارد که نشان دهنده بازدید بالا و محتوای مناسب است که توانسته است از بین ۱,۸۶۰,۰۰۰ سایت موجود ، صفحه اول را کسب کند.
جمع بندی
مهم این است که شما یادگیری طراحی سایت را شروع کنید و پس از مدتی خودتان به واسطه ی دیدن سایت های مختلف و مطالبی که در اینترنت مطالعه می کنید شاخه ی اصلی فعالیتتان را مشخص خواهید کرد.
محسن اصغری مرزیدره ای
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.