طراحی سایت با ورد پرس
وردپرس
یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا برای طراحی وب سایت می باشد که به عنوان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا می تواند گزینه بسیار مناسبی برای طراحی سایت شما باشد.
پلاگین های وردپرس
به شما امکان اضافه کردن امکانات و انجام تغییرات و بهینه سازی در وردپرس را می دهند به جای آنکه نیاز باشد هسته برنامه را تغییر دهید و شما می توانید تغییرات و نیازهای خود را توسط توابع پلاگین ها انجام دهید. یک پلاگین وردپرس یک برنامه نوشته شده به زبان PHP می باشد که امکانات و تغییرات جدید را به وردپرس اضافه می نماید. در حقیقت یکی از دلایل محبوبیت وردپرس همین قابلیت اضافه نمودن پلاگین ها و امکانات جدید به سیستم مدیریت محتوای وردپرس می باشد.
در صورتی که نیاز به اضافه کردن امکان جدیدی دارید که در هسته وردپرس وجود ندارد می بایست قبل از آغاز به ساخت پلاگین به بانک پلاگین های وردپرس مراجعه نمایید و پلاگین مورد نظر خود را جستجو نمایید. در صورتی که پلاگین مورد نظر خود را یافتید کافی است آن را در سیستم مدیریت محتوای وردپرس خود نصب نمایید. در غیر این صورت می توانید اقدام به ساخت پلاگین وردپرس خود نمایید.
در اینترنت مطالب آموزشی بسیاری در مورد ساخت قالب وردپرس وجود دارد که در بخش زیر نحوه ساخت قالب وردپرس را به ساده ترین روش ممکن برای شما بیان می نمایم.
پلاگین های وردپرس معمولا در داخل فلدر wp-content/plugins به صورت فلدر قرار دارند. البته ممکن است نام فلدر wp-content در تنظیمات وب سایت به نام دیگری تغییر یافته باشد. برای آنکه پلاگین وردپرس خود را ایجاد نمایید در گام اول می بایست در این بخش wp-content/plugins فلدر مربوط به پلاگین خود را ایجاد نمایید. بهتر است این نام خاص باشد تا با سایر پلاگین های موجود در بانک پلاگین وردپرس تداخل نداشته باشد. به عنوان مثال در صورتی که در حال ساخت فرم اختصاصی هستید می توانید نام برند شما دارکوب می باشد می توانید فلدر پلاگین را darkobform نام گذاری نمایید.
در مرحله بعدی می بایست قابل PHP هسته پلاگین خود را ایجاد نمایید. نام این فایل می بایست معمولا نام فلدر شما باشد که در مثال فرم دارکوب نام فایل هسته پلاگین darkobform.php خواهد بود و برای آنکه وردپرس بتواند این فایل را بخواند می بایست کد زیر را در بالای فایل خود اضافه نموده و مطابق اطلاعات پلاگین خود تغییر دهید.
/*
Plugin Name: darkob plugin
Description: A test plugin by joomir.com and sitedar.com to demonstrate
wordpress functionality
Author: ahmad balavipour
Version: 0.1
*/
که در کد بالا plugin name نام پلاگین شما می باشد که می بایست آن را درج نمایید و بقیه موارد اجباری نیستند.
پس از انجام این مرحله می بایست به کنترل پانل وردپرس خود مراجعه نموده و در لیست پلاگین های نصب شده وردپرس پلاگین مورد ساخت شده خود را فعال سازی نمایید. هم اکنون پلاگین شما فعال می باشد و می توانید برنامه نویسی خود را شروع نمایید. برای شروع معمولا احتیاج دارید یک منو در بخش مدیریت وب سایت ایجاد نمایی. برای ساخت منو کد زیر را به فایل darkobform.php اضافه نمایید.
add_action(‘admin_menu’,
‘test_plugin_setup_menu’);
function test_plugin_setup_menu(){
add_menu_page( ‘Test Plugin Page’, ‘Test Plugin’, ‘manage_options’,
‘test-plugin’, ‘test_init’ );
}
function test_init(){
echo “<h1>Hello World!</h1>”;
}
در کد بالا منویی با نام Test Plugin در پانل مدیریت وردپرس شما ایجاد خواهد شد که با کلیک بر روی آن متن Hello World چاپ می گردد. پس هم اکنون منوی مدیریت خود را ایجاد نموده اید و می توانید آن را توسعه دهید.
از روش های مختلفی می توانید خروجی پلاگین خود را در وب سایت نمایش دهید که یکی از ساده ترین راه ها Shortcode های وردپرس می باشد. از طریق Shortcode می توانید خروجی پلاگین خود را در هر جا که به آن نیاز دارید چاپ نمایید. در صورتی که نام Shortcode شما joomirform باشد برای چاپ خروجی کافی است [joomirform] را در محتوای خود اضافه نمایید.
برای ایجاد Shortcode کافی است از کد زیر استفاده نمایید:
function
joomir_addform( $atts ) {
// code
}
add_shortcode( ‘joomiraddform’, ‘joomir_addform’ );
که در کد بالا Shortcode با نام joomiraddform ایجاد می گردد.
کد ارسال ایمیل به صورت SMTP در وردپرس
add_action( ‘phpmailer_init’, ‘my_phpmailer_example’ );
function my_phpmailer_example( $phpmailer ) {
$phpmailer->isSMTP();
$phpmailer->Host = ‘smtp.example.com’;
$phpmailer->SMTPAuth = true; // Force it to use Username and Password to
authenticate
$phpmailer->Port = 25;
$phpmailer->Username = ‘yourusername’;
$phpmailer->Password = ‘yourpassword’;
// Additional settings…
//$phpmailer->SMTPSecure = “tls”; // Choose SSL or TLS, if
necessary for your server
//$phpmailer->From = “you@yourdomail.com“;
//$phpmailer->FromName = “Your Name”;
}
برای موفقیت آنلاین، سئو یا بهینه سازی موتور جستجو اهمیت زیادی داره. اگه میخواهید سایتتون روی صفحات موتور جستجو رتبه بگیره باید از یکسری اشتباهات خیلی مهم دوری کنید. تو این پست به بعضی از این اشتباهات رایج اشاره خواهیم کرد و روشهای پیشگیری از اونها رو آموزش خواهیم داد.
عدم استفاده از تگ های متا و عنوان برای تمام صفحات و پستهای وبلاگ
روباتهای موتور جستجو به پشت صحنه اینترنت ما نگاه میکنند و هر چند وقت یکبار داده ها رو اسکن و جمع میکنند. تگ های متا و توصیفات متا یکی از ساده ترین و مهمترین بخشهای رتبه بندی سئوی سایتند. قتی روباتها سایتی رو فهرست میکنند و میخزند، اطلاعاتی رو که شما ساختید جمع میکنند تا بتونن اعتبار سایتتتونو بسنجند. این اطلاعات در اقتدار صفحهتون بازتاب داده شدهاند. بنابراین حتما باید عنوان ها و توصیفات متای سایتتونو بهینه کرده باشید. اکثر متخصصان سئو از ابزار Yoast SEO برای این منظور استفاده میکنند. یوست یه تست اجرا میکنه که تگ های عنوان، توصیفات متا، خوانایی، نقشه های سایت و خیلی چیزهای دیگه سایت رو چک کنه. توصفات متا و تگ های عنوان خاص شما رو در نظر روباتهای موتور جستجو خاص جلوه میده و اگه تگ عنوانتون همون اسم شرکتتون باشه روی رتبه بندی سایتتون اثر میذاره. برای اینکه مردم رو به کلیک کردن روی سایتتون ترغیب کنید، باید توصیفات متایی که مینویسید هم متقاعد کننده باشه و هم منحصر به فرد. کلیدواژه های هدف مرتبط با کسب و کارتون رو تو این بخش بکار ببرید.
بهینه سازی برای کلیدواژه های اشتباه
استفاده از کلیدواژه های صحیح احتمال ظاهر شدن سایتتونو در نتایج موتورهای جستجو بالا میبره. گاهی اوقات انتخاب کلیدواژهای کلی، کاربرهایی رو به سایت میکشونه که تمایلی به محتوای سایت و خدمات شما ندارند. یه مقدار از ترافیک هم شاید فقط برای کسب اطلاعات بیان. در حالی که اکثر شرکتها بازار رقابتی بزرگی دارند، پس قرار گرفتن روی صفحه اول نتایج طبیعی گوگل و حفظ اون جایگاه براشون مشکل میشه. در این شرایط باید دائما برای حفظ رتبه خودشون تلاش کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحقیق کلیدواژه میتونید به مقاله “تحقیق بر روی عبارات کلیدی” از سایت دارکوب مراجعه کنید.
بهینه نکردن سایت برای سرچ محلی
وقتی کسب و کاری رو راه میندازید که تو یه منطقه یا شهر خاصی مشتری داره، باید حتما معیارهای سرچ محلی رو در سایتتون رعایت کنید. مثلا باید کلیدواژه های اون منطقه رو در عنوان های صفحه و توصیفات متا بکار ببرید و آدرس و شماره تلفن محل کارتونو در هدر و فوتر صفحات بیارید. شماره تلفنها رو قابل کلیک کنید تا کاربرهای موبایل بتونن با یک کلیک باهاتون تماس بگیرند.
محتوای تکراری
تو بازار رقابتی، همه شرکتها سعی میکنند در رأس بمونن. خیلی اوقات هم مردم دنبال محتوا میگردند تا روی سایتشون کپی کنند. گاهی اوقات هم ممکنه خودتون محتوایی رو در چند صفحه به صورت تکراری منتشر کرده باشید. هر دو حالت شامل محتوای تکراری میشه و روی رتبه سایتتون اثر میذاره. روباتها نسخه ای رو انتخاب میکنند که زودتر منتشر شده و فقط اون نسخه اعتبار کسب میکنه.
لینکهای شکسته
لینکها چه روی عکس باشند و چه به صورت هایپرلینک باشند، اگه خراب بشن، اطلاعاتشون رندر نمیشه. ابزار Xenu Link Sleuth یکی از ابزار سئوی سایته که تست هایی رو روی سایت اجرا میکنه و لینکهای شکسته رو پیدا میکنه. باید دائما از سایتتون مراقبت کنید تا تجربه کاربریاش خراب نشه و گوگل جریمهتون نکنه.
عدم استفاده از آنالتیکس گوگل
باید همیشه داده های سایتتونو اندازه بگیرید و بدونید در کدوم حوزه ها خوب عمل میکنید تا بتونید پیشرفت کنید، سایتتونو بهینه کنید، برای نرخ تبدیلتون هدف گذاری کنید و به صورت هفتگی گزارش بگیرید؛ و همه اینها تازه شروع کاره. باید ببینید چه عبارتهایی منجر به تبدیل شدن کاربرها به مشتری میشن و کدوم عبارتها اثری ندارند.
لینکهای داخلی بدون انکورتکست
متن عمومی معمولا بعنوان بعنوان یه چیز یکپارچه دیده نمیشه به خصوص اگه لینک شده باشه. وقتی دارید انکورتکستی رو مینویسید باید کلیدواژه های متن صفحه هدف لینک رو توش بکار ببرید. اینطوری کاربرها حس میکنند لینکی که روش کلیک کردند معتبر بوده.
حجم کم محتوا یا محتوای ضعیف
یکی از معیارهایی که گوگل برای رتبه بندی سایتتون در نظر میگیره، حرفهای بودنشه. اگه محتوایی که روی سایتتون نمایش داده شده، کلیدواژه های اشتباهی رو منعکس کنه (مثلا شرکت خط پرواز باشه اما کلیدواژهاش حیوانات خانگی باشه) یا اگه حجم محتواش کم باشه، گوگل نمیتونه اعتبار سایت رو تأیید کنه. نویسنده هایی که در برابر مبلغ کمی مطلب مینویسند، مطالبشون خیلی خاص نیست. نه تنها گوگل، بلکه مشتریهاتون هم اگه ببینن محتواتون معتبر نیست، دیگه به صفحات دیگه سایتتون نمیرن.
نداشتن نقشه سایت XML
نقشه سایت یه فایل XML هست که همه URLهای وب سایت رو فهرست میکنه و اونها رو به موتورهای جستجو اطلاع میده تا موتورهای جستجو مؤثرتر سایتتونو بخزند. علاوه بر این، برای ارائه اطلاعات بیشتر در مورد سایت هم بکار میرن. اطلاعاتی مثل اینکه آخرین بروزرسانی سایت کی بوده، هر چند وقت یکبار تغییر میکنه و اهمیت هر URL چقدره. نقشه سایت کمک میکنه تا همه صفحاتتون کشف و فهرست بشن. گوگل سایتهایی رو که نقشه XML دارند دوست داره. میتونید برای این منظور از ابزار Google XML Sitemaps استفاده کنید.
عدم بهینه سازی تصاویر
تصاویر تأثیر زیادی روی سئوی سایت دارند. یادتون باشه قبل از آپلود، اسمشونو به کلیدوازه هاتون تغییر بدید. در بخش اسم فایل میتونید از متن های توصیفی بکار ببرید تا موتورهای جستجو بتونن بخونند و روی نتایج مرتبط بهتر نمایشش بدن. قبل از اینکه عکس رو آپلود کنید، اندازهشو درست کنید تا زیادی بزرگ نباشه وگرنه سرعت صفحهتون پایین میاد. میتونید برای کم کردن اندازه عکس و فشرده سازی تصاویرتون از سایت https://tinypng.com/ استفاده کنید.
عدم استفاده از تگ های alt و عنوان عکس
موتورهای جستجو متن رو میتونن بفهمند، اما با تصاویر مشکل دارند. با استفاده از عنوان و متن alt موتورهای جستجو موضوع عکس رو تشخیص میدن. به این ترتیب محتوای سایتتون راحتتر روی موتورهای جستجو پیدا میشه و سایتتون بهینه میشه. استفاده از کلیدواژه ها هم روش خوبیه.
گنجاندن بیش از حد و بی معنی کلیدواژه ها
اگه از عبارت یا کلمه کلیدی بیش از حد استفاده کنید، دیگه بهش نمیشه گفت بهینه سازی و موتورهای جستجو هم جریمهتون میکنند. تجربه کاربری سایتتون هم ضعیف میشه و خواننده ها رو فراری میده.
عدم استفاده مناسب از هدرها
مردم و موتورهای جستجو برای اینکه موضوع مطلب دستشون بیاد عنوان ها و سرفصل ها رو میخونن. حتما از تگ های H1، H2، H3 استفاده کنید و این تگ ها هم همه باید به پستی که نوشتید مربوط باشند و به سازماندهی داده ها کمک کنند.
عدم استاندارد سازی
استفاده از برچسبهای متعارف از مشکل محتوای تکرای جلوگیری میکنه و به موتورهای جستجو میگه از کدوم نسخه URL در نتایجشون استفاده کنند. مثلا ممکنه دو مدل URL داشته باشید، یکی http و یکی https یا مثلا یکی با www و یکی بدون www و محتوای هر دو اینها یکی باشه، بنابراین محتوای تکراری بوجود میاد. از نظر کاربرها اینها هر دو یک صفحه اند اما از نظر خزنده ها هر کدوم از این URLها یک صفحه جداگانه هستند و در نتیجه محتواهاشون تکراری میشه. استفاده از ابزار یوست اینجا کمک میکنه.
مسدود کردن موتورهای جستجو
اگه موتورهای جستجو نتونن محتواتونو بخزند، گوگل نمیتونه فهرست و رتبه بندیش کنه. خیلی از مردم همچین اشتباهی میکنند و از عواقبش اطلاع ندارند. حالا از کجا بدونیم وب سایتمون موتورهای جستجو رو مسدود نکرده؟ تو وردپرس برید به قسمت تنظیمات > reading section و قسمت search engine visibility section رو انتخاب کنید. یه کادری میبینید که توش نوشته ” discourage search engines from indexing this site” به این معنی که موتورهای جستجو نتونن محتوای سایت رو فهرست بندی کنند. خونه کنار این متن رو تیک نزنید. بعد تغییرات رو سیو کنید. میتونید با استفاده از ابزار وبمستر گوگل دسترسی به سایتتونو دائما بررسی کنید.
استفاده نامناسب از فایل robots txt
فایل robots.txt برای سئو خیلی قدرتمنده و باید حتما با احتیاط ازش استفاده بشه. با این فایل میتونید دسترسی موتورهای جستجو رو به یکسری فایلها و فولدرهای خاصی مسدود کنید. گوگل هم خیلی عوض شده و دیگه روشهای قدیمی معتبر نیستند.
کش نشدن سایت
سایتها ممکنه تعداد زیادی عکس باکیفیت داشته باشند که باعث کند شدن بارگذاری سایتها بشه. اگه از ابزار کش استفاده کنید میتونید سرعت بارگذاری سایتتونو تا ۱۰ برابر افزایش بدید. سرعت صفحه یکی از معیارهای رتبه بندی گوگل محسوب میشه. اگه سرعت صفحه برای دسکتاپ و موبایل پایین باشه، رتبه سایتتونو تحت تأثیر قرار میده. میتونید برای سایتهای وردپرسی از ابزار W3 Total Cache استفاده کنید. همچنین میتونید سرعت سایتتونو از آدرس https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ تست کنید.
استفاده از فلش
موتورهای جستجو نمیتونن فایلهای فلش رو سرچ کنند. گوگل تأکید زیادی روی موبایل داره و فلش روی دستگاه های تلفن همراه خونده نمیشه و اگه شما روی سایتتون از فلش استفاده کنید نمیتونید مشتری جدید جذب کنید.
عدم استفاده از Google My Business
با استفاده از این ابزار به رایگان روی نقشه های گوگل فهرست بشید. میدونستید احتمال مشهور شدن کسب و کارهایی که کامل روی Google Map Pin فهرست میشن دو برابر افزایش پیدا میکنه و رشد آنلاینشون ۴۰% سریعتر از بقیه است؟
بک لینکهای بی کیفیت
بک لینکها یکی از مهمترین معیارهای موتورهای جستجو برای تعیین رتبه سایت و میزان محبوبیت و اهمیتشون هستند. لینک بی کیفیت نخرید. موتورهای جستجو ارزش بک لینکها رو تعیین میکنند و اگه بک لینکهاتون ضعیف باشند، سایت شما رو ضعیف ارزیابی میکنند. از سایتهای مقتدری که ارزش بالایی دارند لینک بگیرید. باید سعی کنید از منابع متنوعی بک لینک بگیرید.
سخن آخر
سئو فرایند زمانبریه و صبر میطلبه. یه شبه به نتیجه نمیرسه. اول باید تکنیکهاشو یاد بگیرید و بعد برای عبارتها و کلمات پرترافیک با بقیه رقابت کنید و تا زمانی که به نتیجه برسید صبور باشید.
محسن اصغری مرزیدره ای
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.